top of page

Експозиция към пазара на крипто активи

Наша мисия е да осигурим най-добрата възможност за участие в този все още нов и пълен с възможности пазар. Предлагаме удобна и лесна услуга за управление на индивидуален портфейл от крипто активи.

Растежът на дърво като метафора за инвестиция с дългосрочен хоризонт

Вярваме, че инвестицията в крипто активи все още не е закъсняла, а тази направена с дългосрочен хоризонт се радва на най-висок успех.

 

Непрекъснатото изграждане и подобряване на инфраструктурни протоколи, блокчейн базирани решения насочени към крайния ползвател, както и налагането на блокчейн като основна база за обмен на стойност във все повеч традиционни сектори на бизнеса, ще окажат неминуем ефект върху пазарната капитализация на редица проекти.

Инвестиция с нас

В Belayer базираме инвестиционните си решения на фундаментален анализ и стриктна стратегия, в която се стремим да откриваме най-добрите и обещаващи проекти в ключови за развитието на сектора сфери.

Нашият фокус е насочен към развитието на L1 и L2 блокчейн мрежи, DeFi протоколи, Web3 gaming и др.

01

Професионализъм при управлението

Активно управление на индивидуален портфейл с особено внимание върху управление на риска. Не практикуваме "day trading" и не използваме инструменти за допълнителна доходност чрез "leverаge". Стремим се към запазване на ниски за сектора нива на риск. 

02

Отчетност и удобство

Предоставяме прозрачност и отчетност на статута на вашата инвестиция, както и възможност за излизане от позиция на ежеседмична база с минимален срок за известие.

03

Експертност и богат опит

Екип с дълбоки познания и участие в сферата на международно ниво от 2016 г. Нашия екип е преминал многократно през всички цикли на криптопазара, придобивайки незаменим опит.

04

Нови възможности

Предлагаме на нашите клиенти достъп до изцяло нови инструменти за доходност чрез участие в DeFi протоколи, като валидатор в Proof-of-Stake блокчейн мрежи и Airdrops. 

Представяне на индвидуален портфейл

Средногодишна възвръщаемост преди такси (CAGR) на индивидуален портфейл на Belayer спрямо друга инвестиция и обща възвръщаемост на Belayer за периода 5.10.2017-1.4.2024

Средногодишна възвръщаемост

S&P 500*

10.2017 - 4.2024

7.98%

Злато*

10.2017 - 4.2024

9.63%

Belayer

10.2017 - 4.2024

53.93%

Обща

възвръщаемост

Belayer

10.2017 - 4.2024

1545%

*Източник: buyupside.com

Графиката показва представянето на индивидуален портфейл, преди такси, в периода 5.10.2017 - 1.4.2024

Отговорно съхранение на крипто активи

Отговорно съхранение

Възползвайте се от нашия опит за сигурно и отговорно съхранение на крипто активи и спестете съпътстващия личното съхранение стрес.
 
Belayer работи със специално разработени протоколи за сигурно съхранение и работа с клиентски портфейли.

Експозиция към диверсифицирано портфолио

Диверсифициран портфейл

Подбираме проекти на базата на фундаментален анализ и дългосрочен хоризонт, с разум и внимание към индивидуалните цели, риск профил и инвестиционни нужди.

Предпазваме клиентите си от инвестиция в недоброжелателни и измамни проекти или ненавремено излизане от позиция. 
 
Запазваме умерени нива на риск, като доставяме Alpha спрямо движението на крипто пазара.  

Спестено време и усилия

Спестено време и усилия

Решаваме проблема с липсата на време за индивидуално управление.

Елиминираме риска от недостатъчно добро познаване на блокчейн технологията и крипто пазара.

Получавате достъп до валидирани от нашия екип интрументи за допълнителна доходност и се възползвате от най-доброто, което пазарът може да предложи.

 • Какъв е процесa на инвестиция?
  След попълване на формата за контакт, обаждане или имейл, ще се свържем с вас. Ще проведем телефонен разговор, след което ще ви поканим на среща, на която ще отговорим на всички ваши въпроси по отношение нашата услуга и нашата инвестиционна стратегия. Ако сте с подходящ за нашата услуга профил на инвеститор, ще ви помолим да попълните въпросник за оценка на вашия рисков профил, като част от всички съпътстващи Закона за Мерките срещу Изпиране на Пари (ЗМИП) декларации, сред които и декларация за произход на средствата. Ще изпратим и нашия договор за управление на портфейл от крипто активи. След проверка на вашите данни и декларация, част от вътрешен процес в съответствие ЗМИП, ще пристъпим към подписване на договор присъствено или дистанционно с електронен подпис. С пристигане на вашите средства, вашата инвестиция ще бъде разпределена в криптовалути и криптокени. От общата сума на вашата инвестиция ще бъдат удържани до 2% транзакционни разходи. Ще получите имейл, който потвърждава вашата начална инвестиция. Всяка седмица ще бъдете информирани за движението на вашата инвестиция и ще имате достъп до актуална инфомация за вашия портфейл.
 • Какви са таксите и комисионите?
  Такса за управление от 1%, която се смята върху вашият Net Asset Value (NAV) в края на всяка календарна година. Сумата се удържа от вашия портфейл. Прилагаме комисион за успех в размер на 20% ("performance fee") по метода high-water-mark върху покачването на вашата инвестиция със засичане веднъж седмично, всеки понеделник срещу вторник в 00:00 UTC време, по closing price на coingecko.com.
 • Кога мога да излезна от своята позиция?
  Билеър ООД не заключва средства на своите клиенти при изпълнение на своята стратегия. Можете да излезнете от вашата позиция частично или изцяло във всеки момент след първия месец, в който сте наш клиент. Процедурата по излизане, частично или изцяло, в крипто или лева, изисква да бъде оповестено с имейл до ден четвъртък на предхождащата вашето излизане седмица. Всички влизания и излизания се осъществяват в понеделник срещу вторник.
 • Каква е минималната сума на инвестиция?
  Минималната сума на инвестиция в индивидуален портфейл е 10 000 лв.
 • Можете ли да изпълнявате Dollar-Cost-Average стратегия?
  Да, като дори съветваме наши клиенти да избират именно този начин на инвестиция. DCA стратегията има добро приложение във волатилни пазари, като този на крипто, и ви помага да осредните вашата цена на влизане, избягвайки риск от влизане в момент, в който пазарът е твърде надценен. Нашите изисквания към тази стратегия са индивидуалните внасяния на сума да не бъдат по-малки от 10 000 лв всяко и с не по-голям интервал от 2 месеца. Изпълнението на тази стратегия изисква моментите на всяка инвестиция да бъдат на равни интервали с предварително ясен инвестиционен хоризонт.
 • Има ли ограничение за повторна инвестиция?
  Не, може да добавите средства към вашия портфейл по всяко време, като те ще бъдат ефективно превърнати в крипто в първия възможен отчетен период - понеделник срещу вторник.
Научете повече

Попълнете формата за връзка с нашия екип. Ще получите документ с информация на нашата услуга, рискове и възвръщаемост. 

Благодарим за вашия интерес!
Очаквайте да ви потърсим на посочения от вас номер.

Рискове свързани с инвестицията в крипто активи

Като все още развиваща се сфера, блокчейн и крипто индустрията може да бъде силно волатилна и съдържа рискове, с които всеки трябва да е предварително запознат.

 

От друга страна, когато активите биват правилно управлявани, експозицията към тази сфера може да бъде източник на диверсификация и висока възвръщаемост.

Висока волатилност

Стойността на крипто активите варира в голяма степен в кратки периоди от време. Внезапните движения в цената на активите правят инвеститори с кратък инвестиционен хоризонт несигурни и излагат активни търговци (“day traders”) на особено голям риск.

Именно затова в Belayer се фокусираме върху дългосрочния хоризонт на инвестиция и залагаме на издържали във времето проекти.

Липса на експертиза

Липсата на знание, време и разбиране на сферата могат да доведат до скъпи грешки. Това включва незнание за правилно влизане в сферата, съхранение и управление на наличните активи.

Избираме проектите с най-висок потенциал за успех в дългосрочен план, систематично проследяваме развитието и систематично ребалансираме портфейла, за да спестим време и усилия на клиента.

Риск от измами

Поради липсата на регулации за платформите за обмен на крипто активи, има риск от

недобросъвестни контрагенти, ниски нива на киберсигурност и защита на съхраняваните активи, а често до платформите се допускат дори изначално измамни крипто проекти.

 

Екипът на Билеър използва сигурно съхранение на активите в хардуерни устройства с висока защита, както и децентрализирани протоколи, за да минимизира този тип риск

Технически рискове

Крипто активите могат да се съхраняват в непопечителски портфейл на лично

устройство. При този тип съхранение, съществува рискът от загуба на ключа за достъп до устройството и

загуба на вашите крипто активи.

Експозицията към този тип риск е минимална, тъй като следваме стриктна процедура по съхранение и попечителство на индивидуалните портфейли на клиентите ни.

Липса на регулаторна рамка

Въпреки че се работи в тази посока, все още няма единна регулаторна рамка, по която да се третират инвестициите свързани с крипто активи. Очаква се такава да бъде приета от ЕС през 2024 г., под названието MiCA.

В Belayer следим отблизо развитието на регулациите на тези пазари и изпълняваме навременно всички изисквания.

Билеър ООД управлява средства на свои клиенти от 05.10.2017 г. и считаме тази дата като отправна точка за нашето представяне на инвестиционата услуга свързана с управлението на крипто активи (крипто токени и криптовалути). Данни за минало представяне на инвестицията в продукти на блокчейн технологията с Билеър ООД не е гаранция за бъдещата възвръщаемост.


Доходността на всеки индивидуален клиентски портфейл зависи от датата на първата инвестиция, влизания и излизания от портфейла на клиента. 


Курсовете за продукти на блокчейн технологията (крипто токени и криптовалути) се взимат по данни на coingecko.com  за closing price в 00:00 часа UTC време.


Доходността и главницата на инвестицията не е гарантирана от държавен или друг нормативно създаден гаранционен фонд.

Дейността на Билеър ООД подлежи на регистрационен режим.

Билеър ООД прилага закона за мерките срещу изпирането на пари. 

Адрес:

пл. Народно Събрание №9

София, България

Телефон:

Имейл:

 • Facebook
 • LinkedIn
 • Youtube
bottom of page